Bananen (ijs) taart
Bakken vraag vaak een recept met verhoudingen.
Omdat alles zijn werking heeft.
voor smaak, textuur, luchtigheid.........
Als de verhoudingen en werking in je vingers zit,
kan je gaan spelen met ingrediënten.
Helaas is het lastig achteraf, te achterhalen hoeveel er nu precies inging.
Korst
gemalen gierst
gemalen boekweit
een geraspte appel
sap van een sinaasappel
2 eetlepels agave
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel natriumbicarbonaat
kardemom, kaneel, witte peper
Mengen tot een deeg
een bakvorm bekleedt met bakpapier
vullen met dit deeg.
Goed aandrukken aan de zijkant.
20 minuten in de oven
Vulling
2 bananen
sojamelk (gezoet met appeldiksap)
een vingerknip pittige kruiden
1 eetlepel cacaopoeder
sinaasappelschil
dit alles gezamenlijk in de mixer, mixen tot een egaal substantie.
giet dit in de de afgekoelde bodem.
en zet het geheel in de vriezer.
Uitbreiding der kas/ serre.
Nu is er ruimte om voor een theeklets,
terwijl de planten hun best doen om te kiemen/groeien en bloeien.