Bananen taart


Bananen (ijs) taart 


Bakken vraag vaak een recept met verhoudingen. 
Omdat alles zijn werking heeft.
voor smaak, textuur, luchtigheid.........

Als de verhoudingen en werking in je vingers zit,
kan je gaan spelen met ingrediënten.

Helaas is het lastig achteraf, te achterhalen hoeveel er nu precies inging.

Korst 
gemalen gierst 
gemalen boekweit 
een geraspte appel 
sap van een sinaasappel 
2 eetlepels agave
2 eetlepels zonnebloemolie 
1/2  theelepel natriumbicarbonaat
kardemom, kaneel, witte peper 

Mengen tot een deeg
een bakvorm bekleedt met bakpapier 
vullen met dit deeg. 
Goed aandrukken aan de zijkant.
20 minuten in de oven

Vullin
2 bananen
sojamelk (gezoet met appeldiksap)
een vingerknip pittige kruiden 
1 eetlepel  cacaopoeder  
sinaasappelschil 

dit  alles gezamenlijk in de mixer, mixen tot een egaal substantie. 
giet dit in de de afgekoelde bodem. 
en zet het geheel in de vriezer. 

Uitbreiding der kas/ serre.
Nu is er ruimte om voor een theeklets,
terwijl de planten hun best doen om te kiemen/groeien en bloeien.