Gierst-appeltaart


Voor de bodem.
verse gemalen gierst*   ( 200gr)
met gemalen rozijnen  (een handvol)
gemalen sesamzaden ( twee eetlepel)
sap van een sinaasappel 
agave ( twee eetlepels)
zonnebloemolie ( 1 theelepel)
kardemom en kaneel 
 snuf zeezout
sojamelk  (2 à 3 theelepels)

dit alles mengen tot een deeg.
de bodem bedekken met het deeg 
daarop de gekruide en gesneden appel 

vulling
een appel gekruid met kardemom, kaneel, witte peper. 

kruimels
gemalen gierst ( 50 gr)
gemalen rozijnen ( handvol)
sinaasappelschil
sojamelk ( 2 eetlepels)
kaneel 

door elkaar mengen en over de appels verdelen/kruimelen,
laat verder de oven zijn werk doen. 

Zon- thee- boek- en taart zondagmiddag. 
zwemvoormiddag 
met de handen in de aarde namiddag.


* Gierst zijn kleine ronde korrels van de  grasfamilie.
bevat magnesium, ijzer  en vitamine b
glutenvrij
( info van Eva, donderdagveggiedag.be)