Voor de bodem.
verse gemalen gierst* ( 200gr)
met gemalen rozijnen (een handvol)
gemalen sesamzaden ( twee eetlepel)
sap van een sinaasappel
agave ( twee eetlepels)
zonnebloemolie ( 1 theelepel)
kardemom en kaneel
snuf zeezout
sojamelk (2 à 3 theelepels)
dit alles mengen tot een deeg.
de bodem bedekken met het deeg
daarop de gekruide en gesneden appel
vulling
een appel gekruid met kardemom, kaneel, witte peper.
kruimels
gemalen gierst ( 50 gr)
gemalen rozijnen ( handvol)
sinaasappelschil
sojamelk ( 2 eetlepels)
kaneel
door elkaar mengen en over de appels verdelen/kruimelen,
laat verder de oven zijn werk doen.
Zon- thee- boek- en taart zondagmiddag.
zwemvoormiddag
met de handen in de aarde namiddag.
* Gierst zijn kleine ronde korrels van de grasfamilie.
bevat magnesium, ijzer en vitamine b
glutenvrij
( info van Eva, donderdagveggiedag.be)