ont-wortelen, herwortelen het recept

Voor de vierde keer in jaar verhuizen.
Ik merk dat ik er boos van wordt, dat ik nu niet zo flexibel ben als ik dacht.
Ben ik net geland en voorzichtig wortels aan het schieten, word die weer losgetrokken.

Gelukkig kan ik veel van de boosheid omzetten in daden. (Lees eindwerk keuzes maken.)Helaas niet alle boosheid.

Dus, eerst maar eens een kop thee een taart.

Wortelen, ontwortelen, en  herwortelen het recept.


Een glutenvrije worteltaart; met een vleugje bitterheid sinaasappelschil , een snuf moed kardemom.

Nodig voor deze iets wat droge, omdat hij glutenvrij is, en kruimelige taart.
280 gr boekweit
Weeg dit af in een grote kom. Voeg daarbij;
-3 theel wijnsteenbakpoeder, voor het rijzen en luchtigheid.
-iets wat zout
-En een halve theelepel (vers) gemalen kardemom, voor wat moed.
Meng dit goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng in een tweede kom; 75 ml kokosmelk en 65 gr kokosboter.
Het handigste is uit een blik, want daar zit beide in.
Giet daar 120 ml agavesiroop bij.
Roer het dit alles tot er geen klonters meer zijn.

Voeg daarbij;
- rasp een gewassen sinaasappelschil, voor een bitter toets.
- Snij een centimeter gember heel fijn of pers hem met de knoflook pers.
Verder voor de worteltaart, een flinke wortel geschild en gerapt. Oranje voor kracht en verandering.
Roer dit nog een keer goed door elkaar.

Beolie een –hartvorming- bakvorm, bestuif hem daarna met meel.

Dan is het tijd om de deeg te mengen.
Door het boekweitmengsel bij de rest te scheppen.
Een paar keer goed roeren, tot alles goed verdeelt is.
Dit dan in de bakvorm scheppen

 35 tot 45 minuten bakken. Op 150 °(

Even laten afkoelen, voordat je hem verorbert.