Ik merk dat ik er boos van wordt, dat ik nu niet zo flexibel ben als ik dacht.
Ben ik net geland en voorzichtig wortels aan het schieten, word die weer losgetrokken.
Gelukkig kan ik veel van de boosheid omzetten in daden. (Lees eindwerk keuzes maken.)Helaas niet alle boosheid.
Dus, eerst maar eens een kop thee een taart.
Wortelen, ontwortelen, en herwortelen het recept.
Een glutenvrije worteltaart; met een vleugje
bitterheid sinaasappelschil , een snuf moed kardemom.
Nodig voor deze iets wat droge, omdat hij
glutenvrij is, en kruimelige taart.
280 gr boekweit
Weeg dit af in een grote kom. Voeg daarbij;
-3 theel wijnsteenbakpoeder, voor het rijzen en luchtigheid.
-iets wat zout
-En een halve theelepel (vers) gemalen
kardemom, voor wat moed.
Meng dit goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng in een tweede kom; 75 ml kokosmelk en
65 gr kokosboter.
Het handigste is uit een blik, want daar zit beide in.
Giet daar 120 ml agavesiroop bij.
Roer het dit alles tot er geen klonters meer
zijn.
Voeg daarbij;
- rasp een gewassen sinaasappelschil, voor een bitter toets.
- Snij een centimeter gember heel fijn of pers hem met de knoflook pers.
Verder voor de worteltaart, een flinke
wortel geschild en gerapt. Oranje voor kracht en verandering.
Roer dit nog een keer goed door elkaar.
Beolie een –hartvorming- bakvorm, bestuif hem
daarna met meel.
Dan is het tijd om de deeg te mengen.
Door het boekweitmengsel bij de rest te
scheppen.
Een paar keer goed roeren, tot alles goed
verdeelt is.
Dit dan in de bakvorm scheppen
35 tot 45 minuten bakken. Op 150 °(
Even laten afkoelen, voordat je hem verorbert.